zaterdag 10 maart 2012

De verlichting(2)

De verlichting is nu ook aangesloten. Zoals ik al eerder heb vermeld, wordt de verlichting helemaal computer gestuurd. Hiervoor is een programma in de handel, wat eigenlijk ontwikkeld is voor miniatuur treinenbanen.
het Boudoir door het raam

Het boudoir


het zenuwcentrum van de verlichting
Maar het is ook zeer geschikt voor deze hobby. Het heet Light@night en komt uit Duitsland. Mijn man is hier druk mee bezig. Het is best een hele klus. Maar nu brandt er dan eindelijk licht in een kamer. En wel in het Boudoir. Heel gezellig. De eetsalon volgt snel, de lichtjes hangen er al.
At last the light is on. I've told before that the lights will be managed by the computer. There is a program that is for miniature trains, but is also good for dollshouselighting. It calls Light@night and comes from Germany. The light is burning now in the Boudoir. The diningroom will follow soon.  

De eetsalon

Het is alweer veel te lang geleden dat ik wat heb laten zien en horen over mijn mega-project. Door trieste en blijde gebeurtenissen in de familie kwam het er even niet van. Maar we zijn er weer. De eetkamer is gereed. De vloer heb ik in een vorig bericht al uitgelegd. Nu is de inrichting klaar. De gordijnen hangen, de tafel is gedekt, alleen moet de open haard nog worden aangesloten.


It has been much too long since you hear from my mega-project. Sad and happy things in the family were the reason of this. But now I'm back. The diningroom is now ready. the curtains are hanging and the table has a tablecloth. Only the fireplace must be installed.