vrijdag 26 maart 2010

Het balkonHet balkon van het huis was niet in verhouding met de poppen die er in wonen, dus ik ben op zoek gegaan naar een ander balkon. In realiteit hebben de huizen in Engeland ijzeren hekwerken voor de balkons. Op internet vond ik Ironworks in Engeland, die prachtige balkons, railings en veel andere dingen maakt op bestelling. Voor de straat wilde ik ook mooie ijzeren railings, dus na veel over en weer emailen was dit het resultaat. Ik ben er helemaal blij mee.

maandag 22 maart 2010Het dak ziet er na veel passen en meten zo uit. Het huis begint al aardig wit te worden. We wilden ook echt glas in de ramen (zo'n kleine 50). Dit hebben we laten doen bij een glasbedrijf in Schagen. Het bedenken en uitzoeken neemt veel tijd in beslag. Ik wil ook alles zo echt mogelijk weergeven. Door veel op internet te zoeken kom je een heel eind. Je moet toch ook al bedenken wat je met de binnenkant wil. Veel dingen heb ik uit Engeland en Amerika overlaten sturen. Maar ook in Nederland zijn leuke dingen te vinden. Zo kwam ik op Marktplaats Rob de Bouwer tegen die vinyltegeltjes verkoopt. Ik wil nl. in de keuken in ieder geval een zwart/witte tegelvloer. En op de 'straat'voor het huis stoeptegels. Hierover verder in mijn volgende bericht

zondag 21 maart 2010Dit poppenhuis hebben mijn man en ik gekocht op de beurs in Arnhem in oktober 2009.
Half december werd hij persoonlijk door Mark van The Dollshousebuilder bij ons thuis afgeleverd. Ja en toen. Het is een poppenhuis met 25 kamers dus er is nog heel wat werk te verrichten. We zijn ons eerst gaan oriƫnteren op de buitenkant. Wilden we dakpannen of iets anders, wilden we steentjes op de gevel of iets anders. Google Maps op straatniveau bracht uitkomst. Deze huizen staan in Londen in Kensington Park en omgeving. En allemaal waren ze wit. Daarnaast wilde ik een huis a la Upstairs Downstairs, de beroemde engelse serie uit de jaren tachtig rondom een aristocratische familie van rond 1900. De keuze voor het dak was gauw gemaakt. Lood. Via een metaalwebwinkel hebben we heel dun lood besteld. Mijn man is daarmee aan de slag gegaan, terwijl ik de gevel ging schilderen, gewoon mat wit. De huizen in Londen zijn allemaal voorzien van witkalk.