zondag 20 juni 2010

Hekjes en poortjes

In een van mijn eerdere berichten heb ik het al over het balkon en het hek voor het huis gehad. Deze zijn gemaakt door Mike Tripp van Ironworks in Engeland.(http://ironworks-miniatures.co.uk) Nu heb ik inmiddels voor de poorten onder het poppenhuis hekjes en 2 poortdeuren en steunen voor onder de balkons laten maken. Hij maakt alles op bestelling. Ik heb hem laatst ontmoet op de Kensington Dollhouse Fair in Londen. Zijn volgende opdracht wordt een trapleuning voor de trap in de hoofdhal. Ik ben er nog over aan het nadenken hoe ik dit wil.

Het schoollokaal

Het schoollokaal is ingericht. Juf staat nog voor een lege klas, maar de kinderen zijn in de maak. De juf is gemaakt door Esther van all4dolls. De vloer is gemaakt van vinylparket van Rob de Bouwer. De muren moeten nog behangen en het plafond geschilderd, maar eerst moet de verlichting aangesloten worden. We hebben het poppenhuis op wieltjes gezet, zodat we makkelijker bij de achterkant komen om de bedrading aan te leggen.

De vloer in de hoofdhal

Eindelijk is het klaar. Na vele malen overnieuw te zijn begonnen is de halvloer klaar. De vinyltegels zijn van Bob de Bouwer(www.eenoptwaalf.eu). Ik heb ze zelf op de maat 1 bij 1 cm gesneden en die dan weer diagonaal in twee├źn of in vieren. Het is leuk werk, maar het luistert heel nauw. Op zo'n kleine oppervlak is iedere millimeter verschil aan het begin een centimeter aan het eind. Eerst probeerde ik de tegels aan elkaar te leggen, maar dat is helemaal niet te doen. Als je een voeg er tussen hebt kan je nog enigszins smokkelen. De voegen heb ik opgevuld met Allabastine vulmiddel. Dit is zeer makkelijk te verwerken en je kan het overtollige met een vochtig lapje afdoen.Daarna heb ik
3 lagen blanke satijnglanslak aangebracht, waardoor
het op een echte tegelvloer ging lijken.