zaterdag 21 augustus 2010

De bruiloft

Ik ben een poosje niet met het poppenhuis bezig geweest, omdat we druk waren met de voorbereidingen voor de bruiloft van onze oudste dochter, Laura, met onze schoonzoon Jeroen. Een van de voorbereidingen betrof een cadeau voor hun voor op de bruidstaart. Ik heb bij All4dolls het bruidspaar nalaten maken op 1:12 formaat. Het resultaat zie je op de bijgaande foto's. Het was een hele klus, maar Esther van All4dolls is echt een kanjer. De brillen van het paar bijvoorbeeld. Allebei montuurloos. Ze had ze nog nooit gemaakt, maar ook dat is haar gelukt. Het was een over en weer mailen van foto's.Iedere keer als er een fase af was stuurde ze mij het resultaat. Zo zag je het resultaat groeien.De stof van de jurk was van de jurk zelf. Bij de Witte Markies in Alkmaar, waar we de jurk hebben gekocht, konden ze mij een stuk stof leveren. Dat was helemaal perfect, omdat het een hele speciale kleur was.


Het pak van Jeroen is niet helemaal de kleur, maar daar hadden we ook geen goede gegevens van. Ik kon ook moeilijk vragen of hij wilde uitleggen hoe het pak eruit zag. Zou er een beetje dik bovenop hebben gelegen. Het moest allemaal in het geheim.
Maar alles bij elkaar, de gelijkenis van de gezichtjes en de jurk van Laura en het stel bij elkaar is gewoon SUPER! Zelfs het boeketje, wat nog niet op de foto staat was helemaal goed.  Ze waren er allebei verguld mee. Met dank aan Esther van All4dolls.

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig bruidspaar Annemieke. Zo lief en mooi.
  En het paartje op de taart......geweldig hoor.

  gr.Heleni

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Annemieke,

  Ik had het op de bruiloft nog niet van dichtbij bekeken. maar die gelijkenis geweldig !!!

  Overigens was het ook een erg geslaagde avond.

  groetjes Sasja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij toeval kwam ik op je blogspot terecht en ik ben gelijk een volger van je geworden.
  Mooie miniaturen maak je en je hebt ook een leuk blog!

  Groetjes van Jody.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het bruidspaar is prachtig, zowel 1:1 als in mini. Enorm leuk idee om je dochter en schoonzoon als portretpopjes na te laten maken.

  Groet, Josje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Annemiek,

  Leuk dat je zo het echtpaar nagemaakt hebt.
  Ze lijken goed.

  Groetjes Anneke

  BeantwoordenVerwijderen